Pagina's

Translate

zaterdag 28 februari 2015

Commerciele restverwerking

Mijn bakken met zelf geverfde stoffen gaan de overhand nemen, en omdat ik ook toe was aan iets nieuws voor op ons bed, maar eens aan de slag gegaan met de driehoeken van commerciële stof.
Ooit was ik lid van de bekende tientjes club en daar had ik in de loop van de tijd nogal wat van liggen. Dus rest crème (ik e a) aan het snijden en naaien gegaan. En dan moet er gesandwiched worden. Nee ik ga niet op mijn knieën om op de grond te prutsen. Het ding wordt trouwens daar te groot voor. Daarom maar de bekende truc QAYG en in drie delen op de eetkamertafel. Eten doen we vandaag maar met een bord op de schoot.
 
Het spelden is klaar
en nu rijgen maar. 
 
 
Het midden deel is al klaar gestikt en wel, dit is het linkerdeel en morgen hoop ik het rechterdeel te kunnen sandwichen.

vrijdag 27 februari 2015

R.B.P. vis aan de haak

Jammer maar de foto/scan laat een belabberd beeld zien. En het origineel heb ik niet meer dus moet ik het maar met deze doen.
Deze heb ik gemaakt voor Janny van de Fibermailgroep. 
 
Shibori geverfde lap schip gestikt met paars glans garen en de vis die niet aan de haak wilde van groen organza.
 
 
Dit recept is overheerlijk, een echte aanrader voor visliefhebbers. Maar eigenlijk alles wat ik op de achterkant als recept schrijf is lekker.

maandag 23 februari 2015

R.B.P. receptenbookpage

Afgelopen zaterdag kwam de postmevrouw weer een leuke boodschap brengen, het is een R.B.P. (Receptenbookpage) die ik kreeg van Janny een lid van de Fibermailgroep die meedoet aan dit project. Elke maand is het weer een verassing als de envelop in de bus valt.
 
 
Het recept lijkt me heerlijk, ga dit deze week eens uitproberen op de kleinzoons.


zaterdag 21 februari 2015

Zelfportret

Voor de Miniatuurtentoonstelling van het Quiltersgilde van 26 tot 29 maart in Vlaardingen. Hebben wij van de quiltgroep De-Uitdaging ons zelf geportretteerd.
 
 
Op een aquarel geverfde lap heb ik mijn face gestikt in wit glasgaren en natuurlijk moesten er tulpen bij en die heb ik in groen olijfkleur gemaakt.

maandag 9 februari 2015

klaar

Klaar is mijn Perfecte Liefde, natuurlijk zijn het weer tulpen geworden want ja waar je hart ligt daar doe je wat mee.
 
De quilt is bedoeld voor de Tentoonstelling B(l)oeiende Quilts wat het Quiltersgilde organiseert in samenwerking met het  Historisch Museum De Bevelanden in Goes en het Fruitteeltmuseum in Kapelle van 23 april 2015 t/m 7 november 2015.
 
 
Dit is natuurlijk een detail, de quilt zelf is 50 cm breed en 70 cm lang